2011. január 26., szerda

Classification & Ontology

A UDC Consortium Classification and Ontology címmel nemzetközi konferenciát szervez Hágában 2011 szeptember 19-20 között.
A mesterséges intelligencia az ismeretek osztályozásának területén  lehetőséget ad arra, hogy reprezentáljuk, formalizáljuk és modellezzük egy szeletét a világnak. Az ontológia a formális logika használatával támogatja az összetett számítógépes feladatokat.
A különbség a bibliografikus ismeret osztályozási fajták és ontológiák között  céljaikban és szabályozottsági szintjükben rejlik. Azonban mindkettő megfigyelésen, megokoláson és szerkezeti alapelveken nyugszik, valamint olyan elemeken, mint kategóriák, fogalmak, tulajdonságok, osztálykapcsolatok és funkciók
 A konferencia célja, hogy támogassa az együttműködést és a tapasztalatok cseréjét a különböző ismeret osztályozási területek között, úgy mint: bibliográfia, web és mesterséges intelligencia. Reméljük többet tanulhatunk az ontológikus modellezés módszereiről, és talán használhatnánk ezeket, hogy tökéletesítsük és formalizáljuk a bibliografikus osztályozás adatmodelljeit, és hangsúlyozzuk értéküket az információ megismerésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése